Advertise here
MARTIAN EMBASSY / by LAVA

MARTIAN EMBASSY / by LAVA

And they’ve set up their very own embassy in inner city Sydney! The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O'Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket ...

© Christos Drazos

Plinthos Pavilion / by mab architects

The Plinthos Pavilion is built using 21816 clay bricks to make a continuous floor and walls. Usually hidden perforated sides of the bricks are exposed thus creating permeable surface.

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Situated in the taiwanese city of Kaohsiung, the project proposes a responsible urbanism based on the heterogeneity of the program, on the urban porosity and on the adaptability to the different situations and events.

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

The starting point of the project was to create a house around a patio as we know it from a lot of colonial style housing. By triangulating the house we minimized the distances from 1 ...

© Javier Rodríguez

Viewpoint Emerging Dining, Chile / by Javier Rodríguez Acevedo

The project was built using wood waste bins, impregnated poles, raschel mesh, river rocks, and wire recycling. It seeks no more than resolve a request from the rural, through the material and the ...

Please contact us to take over this premium ad space

Category: Houses / Housing

Urban Villa in Amsterdam / by pasel kuenzel architects

The Power of Simple Things
Close and compact are the residences lined up along the waterside of Grote Rieteiland, an artificial island in Amsterdams hip neighbourhood Ijburg.

01_Pasel_Kuenzel_IJB122

Within a strict and complex set of urban rules pasel.kuenzel architects succeeded to develop a plain and sober urban villa that is unique in its reduced design and compelling in its materialisation and level of detailing.
Continued

Advertise here

Villa L – Paradox of Uniting Diversity / by Powerhouse Company and RAU

Villa L

Powerhouse Company, in close collaboration with RAU, recently completed Villa L. Designed to fulfil the desires and needs of a young family, Villa L is set in the woods of central Netherlands, fully oriented towards the sun and the views on the garden. Villa L is a spatially diverse residence where every floor has its own strong identity, creating a broad spatial spectrum within a unified whole.
Continued

Advertise here

M House Project in Bucharest / by Marcel Luchian

M House Project in Bucharest / by  Marcel Luchian

© Marcel Luchian Studio

The architect Marcel Luchian will present the M House residential project from the town of Singera (Chisinau), Republic of Moldavia at the third edition of GIS Architecture Expo Conference.
Continued

Advertise here

House N, Noordwijk / by Maxwan

After many years of hand working carefully with the client, contractor and even the gardener; Maxwan is proud to present the first official images of our villa refurbishment project HouseN, in Noordwijk – The Netherlands. We gave the whole house a subtle facelift, designed a generous extension to the living room and the kitchen, and invented a special spiral staircase. Please find attached images for your quick preview.

007-HouseN_web
© Filip Dujardin

Built in 1938, this Noordwijk seaside villa was originally the holiday home of a concrete factory owner. Battered and blustered by the salty sea weather over the decades, the house was in need of renovation. Besides roof replacement and basement repairs, the bedrooms, bathrooms and windows were outdated and some spaces had grown too small for the clients’ requirements.
Continued

Beaumont House in Montreal / by Henri Cleinge, architect

Beaumont House in  Montreal / by Henri Cleinge, architect

Inspired to create a home to be experienced by all five senses, the Beaumont concrete house evolved as an exploration project. The design, understated, is situated in a mixed use neighborhood where residential duplexes coexist with small to midsize industrial buildings. Despite the project’s integration, a number of features distinguish the project from other buildings in the area. In contrast to the superimposed typology of apartment units located on the ground floor and second floor, the Beaumont house challenges this spatial composition by creating a modular square plan where one unit is situated on the ground and second floor, and a second unit is located on the second and third floor. This spatial tour de force is a response to the program and sun movement, allowing each unit exposure to three orientations rather than two and to take full advantage of southern sunlight.
Continued

Low Consumption Housing in The School Leonard De Vinci / by HELLIN-SEBBAG, architectes associés

1059-01_02_sc_v2com

LOCATION : MONTPELLIER – Rue du Professeur Blayac et Avenue de l’Europe
PROJECT OWNER : REGION LANGUEDOC ROUSSILLON
ARCHITECTS : HELLIN-SEBBAG, architectes associés
(Paris- Montpellier)
ECONOMIST AND B.E.T. : BETEREM Ingénierie
MISSION : Study and Site (under Loi MOP + SYN + DEM)
PROGRAM : 11 employee dwellings for school staff
1 T1/ 2 T5/ 8 T4
8 covered parking spaces and 12 outdoor places
TECHNIQUE AND MATERIALS : Double ventilation – natural gas heating system – solar hot water
Outsolation (20 cm)- Eternit façade cladding
Floating parquet and wood floor for balconies
SURFACE : 1,293 m² gross floor area
COST OF WORK : €1.9 million (taxes not included)
SCHEDULE : November 2012
PHOTOGRAPHER : Benoit Wehrlé – wehrle@gmail.com

Continued

Irène Urban Housing in Montreal, Canada / by KANVA

urban housing project, Irène in Montreal’s borough, St-Henri,
© Jimmy Hamelin

The urban housing project, Irène, located in Montreal’s borough, St-Henri, exemplifies innovation as a valuable design tool to individualize a building within the City. Perforated aluminium panels were customized into a novel exterior building envelope that screens the upper three storeys of an addition above an existing industrial building. Drawing an analogy with a theatrical curtain, the metallic skin acts equally to veil and to reveal the activity within, serving a performative function that adds a touch of spectacle to the neighbourhood.
Continued

STUDENT HOUSING (Universitat Politècnica de Catalunya) / by H ARQUITECTES & dataAE

STUDENT HOUSING (Universitat Politècnica de Catalunya)
© Adria Goula

The new dwelling house for university students is located in the same block as the Vallès Architecture School. The project proposed intends to keep its balance among the existing buildings, outside areas and the new dwelling house, which is formed from two parallel to street blocks layed out over two floors and separated by a central atrium.
Continued