Modernism Symphony In Blue Eyes / by MINGGU DESIGN

This slideshow requires JavaScript.

White Square, located at No.99 Yunxi road, the central area of Nanjing airport city. With the construction development of new airport city, a vast comparative maturity residential area has been built. Noise and construction dust from building sites have bad effects on the original inhabitants. In this context, our topic is to plan a region which will be expected to build a public park, and also with functions of exhibition, work and etc.

An undulations green park is built between building and city. In this park, different sense changes with the seasons. It invites people to visit with open posture. Stroll, jogging, take photos and kid’s fun, all of this bring vigorous vitality to the surrounding community. The original lawn and calm water make the sense of environment as paintings by Cézannes, which brings people happiness by escape from reality. As a new building of this area, to achieve the harmony with surroundings, the small volume building tries very hard to contact with outside world in a different construction method. Plenty floor height and high-quality building material reflect the understanding of comfortable space and responsible attitude of the architect.

This building is a “box area” with “boxes” inside,which arranges the basic functions to satisfy the needs of negotiation, exhibition and work, meanwhile, reserve empty space appropriately. By control the height and colors of boxes to forge the diversity and tension of the space. The design of high ceiling above the exhibition area is extension of the function and the symbol of spirit. It’s also the core spirit of this work. The architect chamfers a bottom of the box to correspond with the crossroad, which express the modesty and self-discipline of the building. The entrance is embedded in the building with the material and color variations, not eye-catching but distinct.

Furniture, furnishings and building interactive well with each other. People can enjoy the views of yards at the same time in lots of positions in the building. Apart from the exhibition area, people’s active area is assembled in the south of the building. Sunlight streams in from large glass, the lawn terrace outside is the extended function of the building. It provides the uninhibited communication environment, art activity and small exhibition space.

To combine topic of airport, White Square uses white as main tone to symbolize the clouds. With simple and lightsome construction expression, u-morpha glass embedded the texture wall, high purity color on the white building elevation express the attitude of her own way. At night, the light shining from the building, it looks like a crystal lighthouse. The blue window on the top of the building symbolizes the eye people look up into the sky.

This slideshow requires JavaScript.

Fact Sheets
Project Name: White Square, G54 exhibition center
Project Location: Intersection of Xincheng Avenue and Jianshe Road, Jiangning District, Nanjing City, Jiangsu Province, China

Project Type: Architecture design
Project Status: Built
Principle designer: Jaco Pan

Design Period: 2019.05 – 2019.07
Site area (m2): 3000
Gross floor area (m2): 1200
Interior space area (m2): 1200
Photographer: Xia Zhi

Other consultants
Structural Engineer: XinY Structural Consultants Ltd
ighting consultant: DARK LIGHT LIGHTING DESIGN

Total budget
17Million (RMB)

Brands
U-glass – TRYNER
Wood veneer – kohler
Steel products – MASTEEL GROUP
Aluminium sheet – NUOMI
Glass – XUANHAN

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter