Vertical Barcode House by Gayuh Budi Utomo

Vertical Barcode House by Gayuh Budi Utomo
© Sonny Sandjaya

About the Vertical Barcode House Project by Gayuh Budi Utomo
The concept of “imagination” in this residential family budy gift is very personal and unique cause as a. cope with a world of product design that dream has an occupancy bercita sense of himself but also against residential design not extreme in the vicinity.

After the process of ongoing discussion appears a few ideas to appreciate the world of work into huniannya. “barcode “a recurring pattern of lines that become code product in every Pack of a product as unique ideas for designing fasade huniannya.

Vertical Barcode House by Gayuh Budi Utomo
© Sonny Sandjaya

The owner of the work as a manager of graphic design a cigarette company in Surabaya. little house on a Sipemilik code barcode that exist in every packet of cigarettes which he design. For it on the fasade of the vertical lines comes with different thickness and spacing that resembles a barcode.

To the Interior of the owner of a greater emphasis on family as the central space. Other spaces such as the main kitchen, bedroom and garden ponds, around the living room. The owner wants the separator between the living room with a living room to keep keprivasian. So that the activity in the room of the family are not visible from the living room. As for the slope of the roof space is utilized as a hobby.

Vertical Barcode House by Gayuh Budi Utomo

On the design of this House, the owners also want tropical concept. It is applied to the shape of the roof sandar. It is associated with the location of the houses are in the area of the edge of the beach with the wind which is quite fast. Roof side openings sandar with can capture the flow of wind so penghawaan in house into cool without help of the cooler.

Beside that, with the side openings allow light mainly morning light into the House, so during the day is not necessary illumination lights especially in the family room.

On the front fasade is quite diverse material used and the contrast. The use of iron vertical offset with the use of natural stone rocks rise contemporary tropical impressions.

Architects: Gayuh Budi Utomo, ST.
Location: Perum Pandugo 1 Blok PC – 6, Rungkut Surabaya, East Java, Indonesia
General Contractor: Karya Muda CV
Project Area: 200 m2
Project Year: 2009
Photographs: Sonny Sandjaya