Advertise here
MARTIAN EMBASSY / by LAVA

MARTIAN EMBASSY / by LAVA

And they’ve set up their very own embassy in inner city Sydney! The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O'Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket ...

© Christos Drazos

Plinthos Pavilion / by mab architects

The Plinthos Pavilion is built using 21816 clay bricks to make a continuous floor and walls. Usually hidden perforated sides of the bricks are exposed thus creating permeable surface.

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Situated in the taiwanese city of Kaohsiung, the project proposes a responsible urbanism based on the heterogeneity of the program, on the urban porosity and on the adaptability to the different situations and events.

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

The starting point of the project was to create a house around a patio as we know it from a lot of colonial style housing. By triangulating the house we minimized the distances from 1 ...

© Javier Rodríguez

Viewpoint Emerging Dining, Chile / by Javier Rodríguez Acevedo

The project was built using wood waste bins, impregnated poles, raschel mesh, river rocks, and wire recycling. It seeks no more than resolve a request from the rural, through the material and the ...

Please contact us to take over this premium ad space

Category: Religious

Nativity Church Competition / by Pascal Arquitectos

Design considerations

  • Our intention is to create a recognizable object, its shape comes from a fish, and the exterior covering reminds of scales.
  • We decided not to put the picnic area in the bridge, it is nicer to have a picnic on the grass, besides it would make it too expensive and it would be too wide. We created a picnic garden outside the plaza , just upon arrival form de bridge and stairs, it has a view to the lake and it is shaded by big trees, and at the same time it is adjoining but not together with the plaza events.
  • The green wall in the Plaza creates a contained place and together with the shadow of the church it generates a microclimate, it acts like a veil which allows discovering through it the surrounding landscape.
  • Parking is possible under crypts with direct access from west side.
  • The crypts are like a library, a maze you can walk or stroll.
  • All the building is ADA accessible, even without the use of mechanical devises.
  • Sustainability and emphasis on Culiacan weather condition is a considered in all of the design.
  • Three-dimensional modulation is based on a 4 ft by 4 ft grid , this guarantees order, coincidences, besides there is no waste all the material is used at it maximum expression allowing the acquisition of better material.
  • The design is based in a series of structural frames that create grids where all the other materials are hanged, screwed or attached in a mechanical way, allowing the service replacement and access to inner wiring plumbing etc. and also setting a job process of installing bases on prefabrication instead of jobsite construction.
  • The stained glass presbytery is a fundamental part of the architecture; I fuses into it, and is part of the structural support of the building besides being recognizable from the outside.
  • We added a fire pit on the centre of the plaza to provide heat in cold nights and also as a gathering point.

Continued

Advertise here

Parish Church Of Solace, Cordoba / by Vicens + Ramos

Parish Church Of Solace, Cordoba / by Vicens + Ramos

The parish center is located on a corner plot in a residential area between Historiador Dozy and Francisco Azorín streets. The extended side is situated in front of a green zone and the lateral side faces residential buildings. The rest of the surroundings are still undeveloped. To the north and west of the plot the structure is set back four meters off the boundaries. On the north side, the entire surface which coincides with the length of the structure is occupied by an English style garden at the height of the basement, to allow light and ventilation and give a courtyard that can be accessible by the public.
Continued

Advertise here

Church Of St. John The Evangelist / By Lightemotion

CHURCH OF ST. JOHN THE EVANGELIST / BY LIGHTEMOTION

© Martine Doyon

One of Montreal’s leading architectural lighting designer creates a new landmark for the city’s Quartier des Spectacles Church of St. John the Evangelist is an important part of life in Montreal for a tripartite of reasons and Lightemotion has exemplified this with a stunning design for the external illumination of the building that changes with the different uses of the church. Francois Roupinian, founder of Lightemotion, explains: “The church is used as a place of religious worship, a mission and also a venue for concerts and so we felt we should reflect and respect the three different roles within the lighting design. It also sits at the heart of the Quartier des Spectacles and so we wanted to bring attention to this historic building, located amidst the city’s wealth of cultural offerings.”
Continued

Advertise here

Dar HI Eco-Retreat in Tunisia / by Matali Crasset

“Dar HI is not a hotel nor a classical SPA but more a place where you can experience withdrawal and benefit from a spiritual thalassotherapy a few hours away from Paris and in the middle of the desert”. Patrick Elouarghi

Dar HI Eco-Retreat in Tunisia / by Matali Crasset

© Jérôme SPRIET

After the experience of the HI hotel in Nice, now Dar HI in Nefta which is the fruit of the collaboration between matali crasset, Patrick Elouarghi and Philippe Chapelet with a new concept of eco-retreat. Matali literally rose a citadel, from the sand, dedicated to well being. Protected by surroundings walls you find a composition of elevated houses that constitute the Dar HI as a small village. The overall architectural goal was to give a strong proposition while in harmony with the natural site and the local life.

Dar HI’s main colours are ochre and sand with a comprehensive choice of body and spirit care within areas that are private or communal, a pool, a restaurant and a Spa.
Continued

New Cultural Complex in Albania / by BIG

BIG, Martha Schwartz Landscape, Buro Happold , Speirs & Major, Lutzenberger & Lutzenberger, and Global Cultural Asset Management are today announced as the winning team of the international design competition for a new 27.000 m2 cultural complex in Albania, consisting of a Mosque, an Islamic Centre, and a Museum of Religious Harmony.

Cultural Complex in Albania /by BIG

Press Release 4th MAY 2011
The capital Tirana is undergoing an urban transformation which includes the restoration and refurbishment of existing buildings, the construction of a series of new public and private urban structures, and the complete reconceptualization of Scanderbeg Square. This important square is the site of the new cultural complex that will consist of a Mosque, an Islamic Centre, and a Museum of Religious Harmony.
Continued

Chushinji Temple Priests’ Quarters, NAGANO / by Katsuhiro Miyamoto & Associates

Chushinji Temple Priests' Quarters, NAGANO / by Katsuhiro Miyamoto & Associates

Chushin-ji is a Buddhist temple nestled in the Japan Alps. It boasts a long history of over 550 years. The head priest desired to make use of these Priest’s Quarters for such events as exhibitions, lectures and concerts where locals can gather. The residential area and the common space are arranged under a large roof, like a large umbrella, that takes the rhythm of the roofs of the adjacent main hall and reception hall into consideration.
Continued

SaRang Church’s Global Ministry Center, Seoul / by The Beck Group

SaRang Church’s Global Ministry Center, Soul / by The Beck Group

One of the largest churches in the world, SaRang Community Church of Seoul, tapped The Beck Group of Dallas to design its massive new Global Ministry Center. SaRang Church chose Beck in an international design competition to create a new campus for the congregation which has over 40,000 persons in weekly attendance. Beck’s design provides 66,500 m2 (over 687,000 SF) of new space for the church on a prominent site in Seoul.
Continued

Joyful Church in Pohang, South Korea / by The Beck Group

Joyful Church in Pohang, South Korea / by Beck Group

For the Joyful Church in Pohang, South Korea, The Beck Group fused ideas from multiple religious, cultural and sustainable sources to create a wholly unique Korean church design experience. The church’s new campus design provides 25,600 m2 (275,000 SF) including a 2,500-seat sanctuary, 800-seat chapel and spaces dedicated to the church’s extensive weekday social and community ministries. Special care was taken to integrate the large facility into the 10.6-acre, densely wooded hillside site.
Continued