Advertise here

Green Architecture’s Urgent Quest For Cheaper, More Sustainable Energy

Over the years, an increasing number of disciplines have become interested in the concept of creating a sustainable environment. Green Architecture is one of these disciplines and its goal is to create green buildings. These ...

Idea Lab in Ciudad de México / by ARCO Arquitectura

Innovating, discovering, experiencing and acting are the main activities which will be held at i.d.e.a. Lab a new space for culture and creation designed by ARCO Arquitectura Contemporánea executed in Mexico City.

A'tolan House, Taiwan / by : Create+Think Design Studio

A’tolan is the word meaning, “a place with many rocks”, from the indigenous language of the natives on the east coast of Taiwan. It may also be interpreted as “piling of rocks”, “building wall with ...

BECYCLE Boutique Fitness Studio, Berlin / by Lien Tran

BECYCLE is the first Boutique Fitness Studio in Berlin, Europe’s clubbing capital, to offer “high energy” spinning classes with hi-tech bikes and a nightclub atmosphere featuring music from live DJs.

Izmir Transportation Hub / by Eray Carbajo

Eray Carbajo wins Honorable Mention award in National Competition for Izmir Transportation Integration Hub

Please contact us to take over this premium ad space

Category: Pavilions / Fair Stands

Walker Warner Architects Honored by AIA San Francisco for Quintessa Pavilions

The thoughtfully designed wine tasting pavilions are sustainably built and one with nature.

San Francisco, United States, 2017-07-05 – Walker Warner Architects has been awarded a coveted Citation Award from the American Institute of Architects San Francisco (AIA SF) chapter for the newly completed Quintessa Pavilions in Napa Valley, Calif. The firm designed the original Quintessa Estate Winery in 2003. Walker Warner Architects’ portfolio of estate projects and custom residences in the Western United States and Hawaii showcases simple elegance and sensitivity to the environment.
Continued

Advertise here

Bamboo Art Pavilion / by Akasha

01

Bamboo is very common in Vietnam and other tropical countries as well. Bamboo is free self-element by mean of anti- manipulation processing, but difficult of construction. In Vietnam our local great masters had knowed and transfered a best simple detail of connecting them together by only a short bamboo sticks.
Continued

Advertise here

Pavilions for the Shanghai West Bund Biennial Open / by schmidt hammer lassen architects

The Shanghai West Bund Biennial for Architecture and Contemporary Art, China, officially opened this week, and it has pavilions designed by Danish schmidt hammer lassen architects. Based on the themes Reflecta and Fabrica, the biennial showcases contemporary architecture, art and theatre. schmidt hammer lassen architects were invited to design pavilions alongside some of China’s most respected architects and selected international architectural practices, including the 2012 Pritzker Prize winner Wang Shu.

Shanghai-west-bund-biennial_schmidt_hammer_lassen_architects-Photo_001

The contribution of schmidt hammer lassen architects consists of an art installation pavilion, The Cloud, and a composition of pavilions containing support facilities including a café, a gallery and a bookshop. The pavilions are placed adjacent to one of two industrial cranes on the Xuhui West Bank Riverside. The tall crane stands as an icon that people all over the world can recognize and relate to and symbolizes balance, performance and gravity. The aim of the art installation pavilion, The Cloud, is to amplify and contrast these qualities.
Continued

Advertise here

New Permanent Exhibition at IWM Duxford / by MET Studio and IWM

Historic Duxford - Duxford's People

Experiential designers MET Studio have announced that they are working with IWM Duxford on a new permanent exhibition, which will focus on the former military airfield’s incredible war- and peace-time history.

The exhibition – Historic Duxford – which is due to open on Thursday 28 March 2013, is the result of a collaboration between MET Studio and the Interpretation and Collections Team from IWM Duxford. It will be situated in the old Watch Office, opposite the Control Tower, and aims to bring to life Duxford’s history as a fully-operational military airfield (from 1918 to 1961), for a family audience.
Continued

EPFL Pavilion Competiton Entry, Lausanne / by AWP

AWP and Swiss architects HHF were invited to enter a competition to design a pavilion for the celebrated Swiss campus, now home to SANAA’s Rolex Learning Center. The brief was to create space for a museum, concert hall and welcome centre.

Place Cosandey – the main open space of the EPFL campus: The first stage of the EPFL campus was organized by a potentially infinite spacial and functional grid. But what was meant to be a highly flexible and open scheme turned out to be highly problematic, resulting in mainly backside situations. Most of the later extensions of the EPFL sought to change this urbanistic typology by formulating an end to the endless grid.

Due to the recent and ongoing efforts to infuse a sense of the ground level to the campus, place Cosandey and its surrounding grassy fields are the main open spaces at ground level at the EPFL today. Three complementary programs vertically combined into one exciting object: The three pavilions, with a surface area of over 3’000 m2, or about one third of place Cosandey, have very different potentials of interaction with their surroundings. A vertical organization of the three programs not only minimizes the use of the limited campus surface, but makes use of the specific way that each pavilion interacts with the campus.
Continued

Facecity, C+S Contribution to the Venice Biennale

The pavillon Facecity in the Biennale 2012, Common Ground, gives form to the idea of the curator, Fulvio Irace, of continuity in architecture. Reconsidering the architecture of Milan in the Fifties and Sixties, where architects, belonging to different generations and with different positions, built the identity of the city without giving up their personal poetics.

The central topic of this thought is the façade, commented by Alberto Savinio in Ascolto il tuo cuore città, 1945: …On the façade of buildings is not only written their date of birth, but also written the moods, the manners, the most secret thoughts of their time…, together with the flat window, theorized by Gio Ponti as the way to shape modernity.
Continued

Schaustelle – Space For Experiments / by J. MAYER H. Architects

Designed by J. MAYER H., the ‘Schaustelle’ or ‘show site’ will be a temporary pavilion and platform for the four collections housed at the Pinakothek der Moderne.

Munich, 12 July 2012, In an official statement, Dr. Markus Michalke, Chairman of the Pinakothek der Moderne Foundation announced:

The Pinakothek der Moderne is due to close in February 2013 for renovation work and is expected to reopen again in September 2013. The temporary closure has been seen as an opportunity that will give rise to a makeshift exhibition building – the Schaustelle. Set up for the duration of the renovations, it will provide the four collections at the Pinakothek der Moderne with a lively platform to hold exhibitions, workshops, talks, performances, film screenings and video installations and much more besides. The scheme has been initiated by the Pinakothek der Moderne Foundation.
Continued

The Austrian Pavilion at the EXPO 2008 in Zaragoza / by SOLID architecture

The Austrian Pavilion at the EXPO 2008 in Zaragoza was designed by an interdisciplinary team formed by SOLID architecture, Michael Strauss and Scott Ritter.

For the EXPO 2008 the participating countries rented spaces in buildings provided by the organizer. The room made available for the Austrian pavilion had a semi-circular shape. The central idea of the design concept was to double that shape to the figure of a cylinder by using a floor-to-ceiling mirror. This mirror extended along the length of the room and doubled a digital 180° projection on the curved interior wall into a 360° panorama. By means of digital projection the panorama underwent permanent changes.
Continued