Advertise here

Category: Offices

Green Climate Fund Headquarters, Bonn / by LAVA

Green Climate Fund Headquarters, Bonn / by LAVA

The Federal Republic of Germany chose the multinational firm Laboratory for Visionary Architecture [LAVA] as the designers for their bid to host the Secretariat of the Green Climate Fund [GCF] in Bonn. LAVA’s design for the headquarters of the GCF is ‘an ecological model project’ and demonstrates their motto: ‘green is the new black’. The vision for international climate protection will be realised in the building design itself, with innovative solutions such as:

• Facades are articulated according to building orientation
• Surfaces integrate various means of regenerative energy production
• Photo-voltaics and bioreactors demonstrate the application of the latest technologies
• The building responds to the site to maximize the experience of its natural qualities
Continued

Corporate Offices of Quant Service, Houston Texas / by ART Arquitectos

The project for the corporate offices of Quant Services, done by ART Arquitectos /ART a & id LLC, is located at the Williams Tower in the Gallerie area in Houston, Texas. The corporate offices were divided in 4 different floors as the space needed for the companie was 9,000 sq m. On the 26 floor the reception and administrative services were located, on the 27 and 28 floors are operative and the 29 floor is for direction.
Continued

BASF Corporate Offices in Mexico City / by SPACE

BASF Corporate Offices in Mexico City / by SPACE

The BASF corporate building is situated in Insurgentes Avenue, one of the most famous avenue in Mexico City.

The ground floor is of 1,315.0 m2 and each standard floor of approximately 942.0 m2. The shape has three differently-oriented squares brought together by a central core.

BASF’s corporate office project consists of the ground floor and 6 levels, the second floor will be for leasing and the first floor will be developed in the future. The design program for the other floors includes spaces such as a lobby, open and private offices, meeting rooms, a dining room, rooms for informal or casual meetings, an auditorium, support areas and sites. A requirement of the client was to achieve LEED certification, so the design must had to incorporate maximum parameters of energy efficiency and sustainability.
Continued

Police Station, Mestia / by J. MAYER H. Architects

Police Station, Mestia / by J. MAYER H. Architects

Completion of Construction

The project is situated in the heart of the old town of Mestia, next to the newly built city-hall. Its towerlike shape pays homage to the medieval stone towers which are traditional to Mestia’s mountainside region. The façade is comprised of prefabricated textured concrete and large openings which offer a maximum of transparency.
Continued

Centre Technique Municipal – La Grande Motte / by NB Architectes

CENTRE TECHNIQUE MUNICIPAL - LA GRANDE MOTTE / BY NB ARCHITECTES

© Paul Kozlowski

La Grande Motte city, situated at the edge of the Mediterranean Sea, benefits from a soft and moderate climate. The project of construction of new offices for the technical services of the city of La Grande Motte takes place in a very widely afforested ground. It is a remarkable environment, thanks to the natural elements that surrounds it. So the project testifies of a profound respect for present natural elements while offering a new determinedly contemporary image. The landscape and architectural project presents a strong unity, stemming from the qualities of the place, in order to compose spaces where the environmental quality will be a vector of development.
Continued

Origami Building in Paris, France / by Manuelle Gautrand Architecture

ORIGAMI  BUILDING in PARIS, France / by Manuelle Gautrand Architecture

© Manuelle Gautrand

This office building stands on avenue Friedland, in the immediate vicinity of the Arc de Triomphe and Place de l’Etoile, in a luxurious Parisian neighborhood.

The project was implemented in two parts: the main building on a 20 meter-wide stripe on the avenue, and an extension in the rear, between two courtyard gardens. At the ground floor level, the lobby plays on transparency between the street front and the main garden. The building in the rear of the lot is more private, and it is there that the cafeteria and meeting rooms are laid out, with garden space on both sides.
Continued

La Cite des Affaires Office building in Saint-Etienne / by Manuelle Gautrand Architecture

LA CITE DES AFFAIRES IN SAINT-ETIENNE / by Manuelle Gautrand Architecture

© Vincent Fillon

« La Cite des Affaires » office building in Saint-Etienne : High performance façade

The façade’s design is the answer to the architectural, programmatic, geographic and economic context, with the purpose to lead to high thermal performances. The façade’s principle is based on the complimentarity of a glass skin and a mineral skin. Each skin performs from energetic and thermal viewpoints.

High thermal performance thanks to:
Big double-glazing surfaces including a 16mm argon spacer, well known for its high thermal insulation capacity : TL 60%, FS 31%, Ug = 1,1 W/m².°C., the alternation between the glass units and the opaque units allows the following global Ucw = 1,5 W/m². °C. The opaque units constitute 30% of 10.000 m² total surface of the façade, ‘sandwich’ panels made up of an aluminum alloy, a thermal insulating material, and a steel lacquered sheet (from the exterior to the interior), a structure made up of prefab frames, steel profiles with ‘thermal bridge’ breaking based, allow a perfect air permeability, window frames are set on the mineral façade (concrete load-bearing façade from 20 to 40 cm width), by a random way, with high thermal properties
Continued

Prosecutor’s Office in Tbilisi, Georgia / by Architects of Invention

Prosecutor's Office in Tbilisi, Georgia / by Architects of Invention

Young Georgian practice Architects of Invention has completed its first building in Tbilisi, the stunning Prosecutor’s Office.

The firm submitted a proposal as part of an invited competition for a new build to the north west of the city, just on the outskirts of the city centre and close to the Tbilisi Court building. The building was completed in February 2012. The brief was to create workspace for 60 members of staff, a substantial lobby and car parking. Work began in May 2011 and the building was completed in early 2012.

The building consists of a stalwart, stark black frame that has luminous, delicate volumes suspended within it. 70% of the building is freestanding away from the sides and the ground creating an impression of ‘floating’ forms. The volumes make way for a passageway to one side of the building, creating a physical transparency of the building that is alluded to throughout the design. The suspended volumes are staggered so that they create terraces and balconies.
Continued