Advertise here
MARTIAN EMBASSY / by LAVA

MARTIAN EMBASSY / by LAVA

And they’ve set up their very own embassy in inner city Sydney! The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O'Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket ...

© Christos Drazos

Plinthos Pavilion / by mab architects

The Plinthos Pavilion is built using 21816 clay bricks to make a continuous floor and walls. Usually hidden perforated sides of the bricks are exposed thus creating permeable surface.

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Situated in the taiwanese city of Kaohsiung, the project proposes a responsible urbanism based on the heterogeneity of the program, on the urban porosity and on the adaptability to the different situations and events.

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

The starting point of the project was to create a house around a patio as we know it from a lot of colonial style housing. By triangulating the house we minimized the distances from 1 ...

© Javier Rodríguez

Viewpoint Emerging Dining, Chile / by Javier Rodríguez Acevedo

The project was built using wood waste bins, impregnated poles, raschel mesh, river rocks, and wire recycling. It seeks no more than resolve a request from the rural, through the material and the ...

Please contact us to take over this premium ad space

Category: Hospitals

Hospital Project in Sweden / by schmidt hammer lassen architects

Hospital Project in Sweden / by schmidt hammer lassen architects

schmidt hammer lassen architects has won the competition to design the 35,000 square metre extension to the Helsingborg Hospital in the southern part of Sweden. The competition was won in cooperation with Aarhus Arkitekterne, NNE Pharmaplan and landscape architects Kragh & Berglund. The project comprises a new ward for adult psychiatry, an out-patient clinic and medical laboratories. Key to the whole design has been flexibility, a clear layout, variety, human scale, green courtyards and optimal conditions for daylight.
Continued

Advertise here

Private Hospital in Villeneuve d’Ascq / by Jean-Philippe Pargade

The new private hospital in Villeneuve d’Ascq (in northern France) is a response to the regional modernisation programme aiming to improve the quality of health care. The facility acts as a structuring element in synergy with the clinics already present around the city of Lille. The hospital provides multidisciplinary care for outpatients and patients requiring full hospitalisation. Its programme includes 225 beds and medical, surgical and obstetrics units as well as a medico-technical centre. It has a large 42-bed maternity unit, 10 operating theatres as well as radiotherapy, chemotherapy and nuclear medicine units.

New Private Hospital in Villeneuve d’Ascq / by Jean-Philippe Pargade

© Luc Boegly

In 2007, the Jean-Philippe Pargade agency was named winner of the competition launched by La Générale de Santé. The team included EGIS Nord, an all-trades engineering firm, and Martin & Guiheneuf, a firm specialised in quantity surveying services.

The hospital has a net plan area of 22,681 m². The overall cost of the works represents €41 million (2012 value). Operational since 26 June 2012, the new hospital was inaugurated on 27 September 2012.
Continued

Advertise here

Jinzhou New Area Medical Center / by Design Initiatives

The everyday experience of the users is critically important for the hospital typology. Our proposal for a Jinzhou New Area Medical Center is located as closest as possible to the existing wing of the hospital in order to shorten the routes and form one integrated complex with that existing wing.

We designed the four main wings of the Medical Center (Outpatients; Inpatients; Medical Tech; Teaching/Research/Administration) around a pedestrians only Lobby/Plaza – a multifunctional, transitional, between indoor and outdoor, between the sidewalk and the building spine which is covered in protection from rain and snowfall but is not enclosed with walls. The small entry lobbies of the four wings are open to that two story Hub/Plaza which distributes the crowd and makes the whole area more pedestrian friendly.
Continued

Advertise here

CLINÍCA T / by Pedra Silva Architects

CLINÍCA T / by Pedra Silva Architects © João Morgado

This has been the underlying question since the beginning of our proposal. In fact there are several activities that go on in a clinical space, some regarding actual medical treatments and others related with social and reception areas. Although one might consider the treatment areas to be central in a dental clinic, this project aims to reinforce the social and humane side of healthcare facilities, by proposing two distinct and opposite environments: the clinic space and the social space. The first is a rigorous, hygienic and professional space, mainly in white materials, that aspires to provide confidence and serenity to the patient. The second is a space for meeting, relaxing and comfort, a way to distance the patient from the clinical mindset.
Continued

New Aalborg University Hospital / by Indigo Consortium

New Aalborg University Hospital / by Indigo Consortium

As part of the Indigo Consortium, schmidt hammer lassen architects has won the competition to design the New Aalborg University Hospital in Northern Jutland, Denmark – a project of € 551.5 million. The new hospital, which is part of a governmental health reform, comprises a 330,000 m2 masterplan with 134,500 m2 hospital buildings and 17,000 m2 for the Faculty of Health Science of Aalborg University. The Indigo Consortium consists of schmidt hammer lassen architects, Aarhus Arkitekterne, Creo Arkitekter and four consulting engineering companies: Brix & Kamp, Oluf Jørgensen, NNE Pharmaplan and Royal Haskoning. The consortium is backed up by sub-consultants Norconsult, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Implement and Bjørk & Maigaard.
Continued

Haraldsplass Hospital in Bergen, Norway / by C. F. Møller Architects

A whole new kind of hospital – that is how the jury described the winning proposal by C. F. Møller Architects for a new 10,000 m2 ward building for Haraldsplass Hospital in Bergen, Norway. Gone are the traditional hospital corridors, to be replaced by open common areas and efficient logistics. Haraldsplass Hospital was built in 1986 and has approximately 184 beds. The new building will cover 10,000 m2 and give the hospital a further 108 beds on three storeys. There will also be new underground parking facilities for approximately 400 cars.
Continued

McMaster Children’s Hospital (“MCH”) / by Parkin Architects

MCMASTER CHILDREN'S HOSPITAL (MCH) / BY PARKIN ARCHITECTS

McMaster Children’s Hospital (“MCH”) is one of the top pediatric academic health science centres in Canada and serves the special and unique healthcare needs of children using a family-centred model of care. Each year, MCH has approximately 180,000 visits to subspecialty clinics, diagnostic areas, emergency department, inpatient units and operating rooms. McMaster Children’s Hospital recognizes that children’s health needs are unique and that the development of optimum health in childhood can prevent other conditions of poor health later in life. The existing Emergency at MCH was originally designed for both adults and children, was overcrowded (the number of patient visits has more than doubled in the past three years to 30,000 visits), and had few appropriate family facilities.
Continued

Worcester Breast Unit / by KKE Architects

Worcester Breast Unit / by KKE Architects

Worcester-based practice KKE Architects have been commissioned to design the new Breast Unit for the Acute Trust at Worcestershire Royal Hospital. The new scheme will integrate the majority of the services relating to the treatment of breast cancer in one place for the first time, so that patients are treated in an environment designed specifically with them and their clinical and emotional needs in mind. Previously the services relating to this area were dispersed not only throughout the main hospital building but in varying locations throughout the county.
Continued