Advertise here
MARTIAN EMBASSY / by LAVA

MARTIAN EMBASSY / by LAVA

And they’ve set up their very own embassy in inner city Sydney! The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O'Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket ...

© Christos Drazos

Plinthos Pavilion / by mab architects

The Plinthos Pavilion is built using 21816 clay bricks to make a continuous floor and walls. Usually hidden perforated sides of the bricks are exposed thus creating permeable surface.

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Kaohsiung Maritime Cultural & Pop Music Center, Taiwan / by MADE IN

Situated in the taiwanese city of Kaohsiung, the project proposes a responsible urbanism based on the heterogeneity of the program, on the urban porosity and on the adaptability to the different situations and events.

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

Triangular House, Ecuador / by WE Architecture

The starting point of the project was to create a house around a patio as we know it from a lot of colonial style housing. By triangulating the house we minimized the distances from 1 ...

© Javier Rodríguez

Viewpoint Emerging Dining, Chile / by Javier Rodríguez Acevedo

The project was built using wood waste bins, impregnated poles, raschel mesh, river rocks, and wire recycling. It seeks no more than resolve a request from the rural, through the material and the ...

Please contact us to take over this premium ad space

Category: Apartments

Offices And Social Appartments Goedkope Woning Kortrijk, Belgium / by BURO II & ARCHI+I

 Offices And Social Appartments Goedkope Woning Kortrijk, Belgium / by BURO II & ARCHI+I

In Kortrijk, the offices of Goedkope Woning have been combined with rented homes in the social housing sector. Goedkope Woning was able to remain faithful to its objectives and vision on sustainability both with regard to residents and buildings and these ideals have also been clearly expressed in the company’s own office spaces. Maximum attention has been paid to guiding and welcoming visitors, and the employees have been given a simple and healthy working environment. The renovation was carried out with respect for the architectural features of the original building and the new comfortable city apartments – all of which are in the social housing sector – have plenty of natural light and outdoor space.
Continued

Advertise here

Eden Art Wall Apartment / by Tony Owen

Tony Owen New Apartment Building As Work Of Urban Art

The Eden Art Wall / by Tony Owen

The Eden Art Wall apartment development explores the line between architecture and sign. This urban infill project is located in a varied and complex part of the Sydney cityscape and is visible from many vantages. The office sought to explore the possibilities of adding to the tapestry as a piece of art in the urban landscape. The project comprises 24 apartments consisting of a mix of 1bed, 2 bed and 3 bed penthouses. The project is located in a narrow laneway adjoining apartments to the east, and looks onto the Frasers Central Park development to the west.
Continued

Advertise here

Apartment Anatole France / by Kababie Arquitectos

In projects made by Kababie Arquitectos it is very important to reflect the client´s identity. The architecture and interior design of the space should transform into a mirror of his personality, and for this apartment in Polanco, architect, Elías Kababie – director of the firm – focused on reflecting the personality of the user developing a space designed thinking in the activities and lifestyle of a single man.
Continued

Advertise here

Invader Apartment in Hong Kong / by OneByNine

In Hong Kong, where space is at a premium, the OnebyNine studio architects took on the challenging brief to help design a limited 32 square meter apartment. Lukasz Wawrzenczyk and Ewa Koter; architects originally from Poland but now working in Hong Kong, were tasked with integrating standard European program without compromising comfort of living as a main design approach.
Continued

WALL-ALL Apartment Project / by Haiko Cornelissen Architecten

On the weekends from April 14 to May 6, the WALL-ALL apartment project by Haiko Cornelissen Architecten was included in the new edition of Stillspotting NYC in Jackson Heights, Queens, a project by the Guggenheim Museum.

The WALL-ALL apartment is a renovation project that expands the most important spaces by compressing the lesser used spaces into the apartment walls. Thanks to this unique concept that creates a quiet oasis within the dense urban environment, the apartment has been selected as a Stillspot for the Guggenheim project.
Continued

Galileo Apartment Building / by Pascal Arquitectos

Galileo Apartment Building / by Pascal Arquitectos

Residential building located in Polanco in which it’s façade achieves transparency and at the same time privacy by combining different cristal, wood and concrete opacities. A contrasted dialogue with the sorrounding constructions takes place, setting as well a guideline towards the modernity of what should be developed in the future; in the inside, all areas are naturally illuminated and ventilated without being exposed to the exterior. The combination of all these elements with the side apparent concrete facades and balconies, breaks up and emphasize the building volume rigidity. The back façade follows the same design tendency although with a different construction system.
Continued

Appartement Écrins / by Swan Architectes

APPARTEMENT ÉCRINS / BY SWAN ARCHITECTES

© MVDA™ - Maxime Vantorre

On the 5th floor of a Parisian 19th century housing building, an apartment is entirely re-designed to make a home for an art lover. Initially partitioned into a series of small rooms, the dwelling space is now wide open, emphasizing the east/west orientation axis that allows natural light to spread in all day long from side to side. The former dividing wall is stripped down to reveal its plain wooden structure, creating a filter between the dining room and the living room. The open kitchen faces a wall sculpted by cupboards and framing welcoming International Klein Blue niches for the beloved art pieces of the owner.
Continued

Departamento Toronjos, México D.F. / by Art Arquitectos


© Marisol Paredes

Art Arquitectos developed the interior project for this apartment of 304 square meters. A small, shapely wood paneled hall isolates the door of the elevator; the living room and dining room are open and divided by a large sill and it support a sculpture. There is a wall that becomes a bar on the side of the antechamber while, on the other side, it is an item furniture for housing de TV. Sleek built-in boxes are used to define these areas with indirect perimeter light and direct light guided on to the points of greater relevance.
Continued