Advertise here

Archive for October, 2010

Wing Luke Museum of the Asian Pacific American Experience by Olson Kundig Architects Won the American Architecture Awards for 2010

Wing Luke Asian Museum by Olson Kundig Architects

© Lara Swimmer

The Lightcatcher at the Whatcom Museum and the Wing Luke Museum of the Asian Pacific American Experience, two museum projects by Olson Kundig Architects, are among the recipients of the American Architecture Awards for 2010, given by The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design and The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. The awards will be presented in the “New World Architecture” exhibition at “The City and The World: Madrid Symposium” in Madrid, Spain. Organized by The Chicago Athenaeum, the exhibition will open on Thursday, November 4, 2010.

Continued

Lightcatcher at the Whatcom Museum by Olson Kundig Architects Received the American Architecture Awards for 2010

Whatcom Museum Lightcatcher Gala by Olson Kundig Architects

© Tim Bies/Olson Kundig Architects

The Lightcatcher at the Whatcom Museum and the Wing Luke Museum of the Asian Pacific American Experience, two museum projects by Olson Kundig Architects, are among the recipients of the American Architecture Awards for 2010, given by The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design and The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. The awards will be presented in the “New World Architecture” exhibition at “The City and The World: Madrid Symposium” in Madrid, Spain. Organized by The Chicago Athenaeum, the exhibition will open on Thursday, November 4, 2010.

Continued

Police Station Boxtel by Wiel Arets Architects

Police Station Boxtel by Wiel Arets Architects

Project description of Police Station Boxtel by Wiel Arets Architects:
The Boxtel building was commissioned by the Dutch regional police force and its design responds to the aim of the police to redefine their relationship with the general public and also within the police force through a process of “openness”. This openness is sought at the institutional level, yet it is also to be represented in its new buildings. Such an objective requires architectural research into combining the needs of security with a design conveying this sense of permeability.

Continued

Football Stadium PC Bate Borisov by OFIS

Project description of Football Stadium PC Bate Borisov by OFIS:
The stadium is going on site at the end of 2010 since opening is planned for 2012, when the City of Borisov celebrates a significant anniversary. Distribution of the program takes into account the natural advantages of location and existing interventions in the terrain and the fact that the stadium has 13.000 seats, has to obtain 4stars according to UEFA categorization and have additional 3.000m2 of public program. The stadium with external arrangements has to provide quality traffic organization and controlled / separate access during the match and in everyday use. Position also maintains the most of existing trees on the site. The final aspect of the complex is a recognizable image of the dominant facility, placed in soft greenery. The stadium will have its own, distinctive modern character and will be based on environmental and user friendly approach. Stadium arena forms unified rounded dome impression of a single enclosed object. Despite its middle size has impression of large, dominant and powerful landmark. Internally, a rounded arena provides good acoustics and extroversive atmosphere during the game for both, players and fans. And during training time allows introverted concentration on the game.
Continued

La Llotja, by Mecanoo Architecten and Labb Arquitectura

La Llotja, by Mecanoo Architecten and Labb Arquitectura

© NELSON GARRIDO

La Llotja, by Mecanoo Architecten and Labb Arquitectura, is located near the Segre River housing the Congress Center and the Theatre of the city of Lleida.

This colored stone building elevates from the ground like the trees in the thousands of hectares that paint the landscape of the region. In the main theatre hall architects exploited a dramatic atmosphere created by black wood walls cut by stylized trees of light and a roof that holds thousands of leafs, of light as well. The interior is bathed by changing color light sources beneath the main suspended element that provides a connection between the main entrance and the top of the auditoriums.

Continued

BIG’s Trilogy of Housing with The 8 House in Copenhagen Completed

BIG COMPLETES ITS TRILOGY OF HOUSING WITH THE 8 HOUSE IN COPENHAGEN

Press Release:
Celebrating its third project with the same development team in the maturing neighborhood of Orestad, the construction of the 61,000 m2 8 House has come to an end, allowing people to bike all the way from the street up to its 10th level penthouses alongside terraced gardens where the first residents have already moved in.

Continued

Richti Quarters / Building Fields I & VII by Wiel Arets Architects

Description by Wiel Arets Architects:
The new Allianz headquarters is located in two buildings that correspond to contours defined by an urban plan set by Vittorio Lampugnani. Composed of one high rise and one 5-story building, the Allianz complex contains mainly office program, and defines the edges of the block according to the urban plan, itself based on a modified block structure. Both buildings in the complex are connected to one another through a series of bridges that enable the various office, gastronomic and retail facilities to accommodate one another and interact fluently.

Continued

Balancing Barn by MVRDV Architect (Completed)

Press Release:
(Rotterdam, October 13th, 2010) Balancing Barn, a cantilevered holiday home near the village of Thorington in Suffolk, England, was completed last Tuesday. The Barn is 30 meters long, with a 15 meters cantilever over a slope, plunging the house headlong into nature. Living Architecture, an organization devoted to the experience of modern architecture, commissioned MVRDV in 2008. Mole Architects from Cambridge were executive architects and Studio Makkink & Bey from Amsterdam collaborated on the interior. The Barn is now available for holiday rentals through the website www.living-architecture.co.uk.

Continued