Mountains & Opening House by EASTERN Design Office

Project desicription of Mountains & Opening House by EASTERN Design Office
This building is a design room for a Japanese sneaker brand as well as a residential house. The site is in Takarazuka-city of Hyogo Prfecture. It is located in an exclusive residential district that commands an entire view of the Osaka Plain. The architecture is built on the slope of a hill with an elevation of 330 meters. The level difference of the site is 8 meters.


Summary:
1. A “house” is a “mountain.” An “office” is a large “opening.

2. It is topography without topography. The site is located in an exclusive residential area on slanted ground. High-class communities look “similar” in any area both at home and abroad. This is because the original topography is rebuilt into even land to build houses. Leveled ground has no more topography. We, therefore, built a new topography there.

3. Two mounds are made on a slope. This is the “topography” of the house. The house is “in the mountain.” We have designed a floor to float on top of these mounds. There is an office inside it. It is a design room for the maker of a Japanese sneaker brand, Dragon Beard.

4. The lower living space is surrounded on three sides by the soil from the slope and mounds, which looks like a cave where a bear is hibernating. A house built in the earth gives you relief

5. The upper floor is as open as birds flying in the sky. The big curvy opening seems like a dragon flying over the mountain. Far-off sea and mountains in the distance can be observed.

6. Protected by the earth and flying into an open air. This is an architecture where extremes meet into one.

7. The site has an eight-meter difference in height. The nature of the soil is bedrock, so it is very hard. Taking advantages of this level difference (i.e. slope), hard bedrock is not raked but on the contrary, the slope is emphasized. The mountains are also utilized for technical significance as well.

Technique and Material
                  
Deck on the Mountain

The Material of the Mountain
The outside (exterior) mountain is formed into a mound by piling up soil excavated from the slope. The surface of the mound is a type of raw material made from crushed marble called “Kansui”. Glittering fragments of crushed marble on a whity surface shine brilliantly. There are two white mountains. The living quarters are inside the white mountain while atop the white mountainous wave is a deck.
One of the two white mountains functions as a structural support for this building, while the other mountain conceals the bathroom. These two mountains are also set into the living spaces of the residential quarters.
 
The Structure of the Deck
The framework of the upper floor is steel and the lower floor is reinforced concrete. The upper floor evokes a sense of being on the deck of a boat and in order to achieve this feeling architectural columns and walls are designed as to make one unaware of their existence.
Entering the house from the northern road, a 14meter wide opening and the 16.5 meter x3 meter terrace outside create the feeling that your own body is floating in the scenery. This is a deck.

To achieve this, we used two different methods.

1.Revaluation of the trusses
2.Concealing the structural members in the curves

1. It is not immediately apparent; however, since horizontal slits were cut into the northern wall, trusses were set into it. It is like the structure of a bridge. Bridges are set into the upper part of the horizontal slits which allow the floor to float in the air while concealing the structural device.

2. Columns are in the curves forming the openings and this also is concealed. The curves of the openings respond each other with the curves of the mountains. A fantasy created by the repeated curves appearing over and over again.
 
Living Space + Opening + Mountain
The lower floor fully utilizes the slope of the mountain. The hidden areas become mountains、while the areas that is required light become valleys. These rolling undulations are all part of the design.
 
Two Horizontal Eaves
The upper and lower floors are used in different ways. The upper floor is a design room. The lower floor houses residential quarters. That is there are public spaces within the residential quarters. The demand of how the spaces should be is different; therefore, the structure is also different.
 
Taking balance to unify the upper and lower portions, the curves of the mountain are made continuous with the curves of the openings. There are two thin iron plate eaves on the openings: one with the length of 14 meters on the upper floor and the other with 16.5 meters on the lower floor. The thickness of the iron plate is only 9mm. The straight line of these two eaves emphasizes the expansive  spreading horizontal width of this house. Consequently, this makes you forget that the house is on a sloped site.
 
Blue and White
The overall whiteness is not just a general white coat of paint. It is white mixed with blue. This is because we want white that corresponds with the blue sky. In addition, we intend this white to reflect the light of fragments of marble scattered in the raw material which covers on the surface of two newly built mountains.

Anna Nakamura+Taiyo Jinno / EASTERN design office

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply